muziek
23 april 2024 - 11:31
Deel dit artikel:

BES/De Valk lijdt wederom puntverlies en richt zich op nacompetitie

De kans was nog zeer klein, maar na het gelijkspel tegen Margriet kan er definitief een streep door het kampioenschap in de zaterdag 4de Klasse G worden gezet. Is Oss kwam BES/De Valk niet verder dan 1-1.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Isabella van Aarle

In het eerste kwart van de wedstrijd was het de thuisploeg dat de lakens uitdeelde en mocht BES/De Valk niet klagen dat het daar ongeschonden door wist te komen. Zo was het al snel een schot van Govanni Reuvers dat van de doellijn weggekopt moest worden door verdediger Brent Broeren. Diezelfde Brent Broeren verslikte zich enkele minuten later bij het uitverdedigen en kon ternauwernood met een sliding de inzet van Rens Wuestenenk onschadelijk maken. In de twintigste minuut moest doelman Ivo Gulpers handelend optreden door een schot van Rens Wuestenenk te keren in de korte hoek.

Openingstreffer en gelijkmaker

Na een half uur kwamen de bezoekers voor het eerst dreigend voor het doel van Margriet. Aanvaller Romario Aveloo zag zijn schot een meter voorlangs het doel verdwijnen. Joost Thomassen kreeg niet veel later ook een schietkans. Zijn inzet kon eenvoudig gepakt worden door doelman Merijn van Soest. Waar BES/De Valk beter in de wedstrijd leek te komen, was het een minuut later raak voor Margriet. Govanni Reuvers schoot van buiten het strafschopgebied knap raak voor de thuisploeg: 1-0.

Lang kon Margriet niet genieten van de voorsprong. Na een vlot lopende aanval over de rechterkant was het aanvoerder Mohamed Oukadi die de trekker overhaalde voor de snelle gelijkmaker.

Sterk BES/De Valk

Aan het begin van de tweede helft leek BES/De Valk de wedstrijd bij de hand te nemen en was het wachten op een tweede Valkenswaardse treffer. Doelpuntenmaker Mohamed Oukadi zag een afstandsschot knap uit de hoek getikt worden door doelman Merijn van Soest. Ook een vrije trap van Oukadi werd onschadelijk gemaakt door de Ossche doelman.

Kansen aan beide kanten

Halverwege de tweede helft liet Margriet aanvallend weer van zich doen spreken. Zo was invaller Loe van Dijk gevaarlijk met een kopbal dat rakelings naast ging. Ook invaller Liam van Beuningen dook gevaarlijk op voor doelman Ivo Gulpers, maar zijn inzet ging ruim voorlangs het doel. Invaller Glensly Eleonora dook tien minuten voor het einde gevaarlijk op voor het doel van Margriet, maar de aanvaller kreeg de bal niet lekker mee en kon zodoende tot hoekschop verwerkt worden. Uit die hoekschop kopte middenvelder Oleksandr Nikolaienko net naast.

In de absolute slotfase ging BES/De Valk alles of niets spelen en drong het Margriet ver terug. Uit één van de vele hoekschoppen leek Romario Aveloo te gaan scoren, maar miste de bal volledig. De bal viel daarna voor de voeten van de mee naar voren gekomen doelman Ivo Gulpers, die miste het doel op enkele centimeters en daarmee was de laatste kans verkeken op de overwinning.

BES/De Valk had het geluk niet aan haar zijde. Met nog enkel de thuiswedstrijd tegen SV De Braak voor de boeg, kan het zich gaan concentreren op de nacompetitie, om zo alsnog te proberen promotie naar de 3de Klasse te bewerkstelligen.