Luister
muziek
3 mei 2024 - 15:14
Deel dit artikel:

Belangenvereniging van huurders aan het woord in Valkenswaard

De Huurders Belangen Vereniging (HBV) wil inwoners van wijk Kerkakkers in Valkenswaard informeren. “We hebben ze uitgenodigd om onze door-en-vooravond van woensdag 8 mei te verzorgen”, zegt de wijkcommissie van Kerkakkers. Woon je als huurder niet in Kerkakkers? Dan ben je ook welkom.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Heb je een huurwoning? Dan is deze avond een aanrader voor jou. “Elke huurder zou lid moeten zijn van de HBV. Hoe meer leden, hoe sterker de vereniging en hoe meer je samen voor elkaar krijgt. Heb je hier wel eens bij stilgestaan? Samen met de andere woningen van de woningcorporatie vertegenwoordigt jouw woning een fors bezit”, zegt de organiserende commissie.

De HBV Valkenswaard zet zich in voor goede en passende huisvesting in Valkenswaard en voor een sterke positie van de huurders. Ook hecht HBV Valkenswaard groot belang aan onderwerpen als leefbaarheid, betaalbaarheid en goede dienstverlening door Woningbelang.

In het overleg met de verhuurder en de gemeente Valkenswaard heeft HBV Valkenswaard een belangrijke plaats. De verhuurder kan een advies (gevraagd en ongevraagd) van de HBV niet zomaar naast zich neerleggen, maar zal hier serieus naar moeten kijken en er op moeten reageren (adviesrecht). Daarnaast kunnen afspraken gemaakt worden over het instemmingsrecht. De presentatie geeft antwoord op vragen als ‘wie is HBV, wat doet HBV, welke werkgroepen heeft HBV en wat is de Woonleefcirkel Valkenswaard?’

Gratis entree, koffie en thee

Uiteraard worden ook al jouw vragen beantwoord. Er zijn ook folders waarin je alle informatie nog eens rustig na kunt lezen. Kom dus op woensdagavond 8 mei naar Buurthuis De Horizon (aan de Amundsenstraat 5) in Valkenswaard. De aanvang is rond 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree kost niets, net als de koffie en thee.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie