Luister
muziek
26 april 2024 - 12:00
Deel dit artikel:

Negen lintjes uitgereikt in gemeente Valkenswaard: dit zijn ze allemaal

De lintjesregen heeft plaatsgevonden in gemeente Valkenswaard. Negen inwoners hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hieronder zie je wie er allemaal een lintje heeft gekregen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Jurgen van Hoof
Advertentie

Burgemeester Anton Ederveen reikte alle onderscheidingen uit. Op deze 26 april 2024, een dag voor Koningsdag, hebben onderstaande inwoners van gemeente Valkenswaard een lintje gekregen:

Bas Buiter

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer S.G.P. (Bas) Buiter (44 jaar) is sinds 1996 groepsleider bij Stichting Doe Week Dommelen. Jaarlijks, gedurende 5 dagen, begeleidt hij een steeds wisselende groep kinderen in de leeftijd 4 t/m 6 jaar met allerlei sport- en spelactiviteiten.

Ook is hij al sinds 1997 actief voor de badmintonvereniging. Zo was hij onder andere jeugdbegeleider van Badmintonvereniging Dommelen, jeugdtrainer, zat hij in de activiteitencommissie, droeg hij zorg voor het opzetten en beheren van de website van de vereniging en zat hij in de technische commissie. In 2010 werd hij voorzitter van BV Dommelen. In 2020 ontstond, mede op initiatief van hem, door een fusie van BV Dommelen en Badmintonclub Valkenswaard, badmintonvereniging de Valken’20, waar hij ook voorzitter van is geworden.

Daarnaast is de heer Buiter sinds 2014 actief betrokken bij de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers, waar hij o.a. deel uitmaakt van de activiteitencommissie. Sinds 2022 is hij ook voorzitter van deze vereniging.

Paul Janssen

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer P.J.F.C. (Paul) Janssen (82 jaar) was van 1997 tot en met 2022 bestuurslid van Covs Valkenswaard. Covs Valkenswaard is een scheidsrechtersvereniging die in 1942 is opgericht. Per januari 2023 zijn Covs Eindhoven en Covs Valkenswaard gefuseerd en is men verdergegaan onder de naam Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost. Ook was de heer Janssen van 1997 tot en met 2022 bestuurslid van de ontspanningscommissie van Covs Valkenswaard e.o. Verder was de heer Janssen vele jaren, van 1985-2016, scheidsrechter KNVB van jeugdvoetbalwedstrijden waarvoor hij heel Brabant doorreisde.

Frans Kuhlmann

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J.H. (Frans) Kuhlmann (77 jaar) is sinds 2011 vrijwilliger bij het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant waar hij onder andere voor de gasten zorgt, hen een luisterend biedt en rondleidingen verzorgt. Ook is hij hier lid van het activiteitenteam en het inwerkteam. Daarnaast is de heer Kuhlmann ambassadeur van het Ronald Mc Donald Huis voor Veldhoven.

Verder is de heer Kuhlmann reeds 10 jaar penningmeester van het St. Martinus Gemengd Koor in Dommelen.

In het verleden was hij een tiental jaren secretaris van tennisvereniging Falcones en voorzitter van de afdeling veteranen van RKVV Dommelen.

Leny Peels-Beks

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw H.J. (Leny) Peels-Beks (70 jaar) is reeds 15 jaar actief voor verschillende organisaties die zich inzetten voor de ouderen in de gemeente Valkenswaard. Zo was zij vanaf 2006 secretaris van de Katholieke Bond van Ouderen, Afdeling Valkenswaard en vanaf 2009 tot 2018 was zij voorzitter. Zij bleef na haar voorzitterschap bestuurslid en in 2020 is zij wederom secretaris geworden, een functie die ze tot op heden vervult. Ook is mevrouw Peels sinds 2009 bestuurslid bij de Katholieke Bond van Ouderen Kring Valkenswaard, waartoe Valkenswaard, Dommelen en Borkel&Schaft behoren. Verder is mevrouw Peels sinds 2010 secretaris van Seniorenbelang Valkenswaard. Deze stichting heeft als doel het behartigen van de collectieve belangen van de inwoners van de gemeente Valkenswaard van 50 jaar en ouder.

Hans Stoop

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J.A.M. (Hans) Stoop (71 jaar) vervult sinds 1998 een bestuursfunctie binnen de vereniging Veilig Verkeer Nederland, afdeling Valkenswaard. Gedurende deze periode tot januari 2024, toen VVN afdeling Valkenswaard werd opgeheven, droeg hij niet enkel bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar was hij ook ruim 20 jaren projectleider van de theoretische en praktische Verkeersexamens in Valkenswaard. In het verleden was de heer Stoop (van 1984-1992) penningmeester van het schoolbestuur van RK Basisschool 't Gegraaf.

Paul Verspeek

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer P.W.C. (Paul) Verspeek (70 jaar) heeft sinds 2000 het voorzitterschap van Kinderboerderij "De Kleine Meer" bekleed. Daarnaast is de heer Verspeek ook een actief lid van de kluscommissie waar hij samen met andere klussers allerlei kleine en grote klussen uitvoert. In januari 2024 is de heer Verspeek gestopt als voorzitter, maar is nog wel als bestuurslid bouwzaken en vrijwilliger betrokken bij de kinderboerderij.

Naast zijn betrokkenheid bij de kinderboerderij heeft de heer Verspeek ook zijn inzet getoond voor het corso Valkenswaard. Zo was hij vele jaren bestuurslid van buurtschap Oruva, een buurtschap dat inmiddels is opgeheven. Eerst als secretaris, later als voorzitter.

In het verleden heeft de heer Verspeek zich ook nog ingezet voor Scouting Dick van Toor, onder andere als leiding.

Christa van der Wal-Woddema

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw L.C.A.H. (Christa) van der Wal-Woddema (59 jaar) begon haar betrokkenheid bij de Protestantse Gemeente Valkenswaard in 2003 waar zij aanvankelijk als gastvrouw en begeleidster van de kinderwoorddienst fungeerde. Vanaf 2009 vervult ze de rol van koster waarbij zij het aanspreekpunt is voor de kerkgangers en ondersteunt zij bij diverse praktische zaken. Vanaf 2023 vervult ze tevens de rol van diaken. Daarnaast is zij sinds 2021 als gastvrouw werkzaam bij bibliotheek De Kempen, waar zij onder andere bezoekers van de bibliotheek assisteert.

Tussen 2016 en 2019 was ze ook actief als activiteitenbegeleider bij Zorgcentrum Kempenhof. Bovendien heeft ze altijd een actieve rol vervuld op de basisschool van haar kinderen, onder andere als klassenmoeder, luizenmoeder en hulpouder.

Bep Wienholts

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer L.J.G. (Bep) Wienholts (70 jaar) is een betrokken Dommelnaar die aan veel plaatselijke organisaties en evenementen zijn hulp biedt. Zo prepareert hij sinds 1993 de speelvelden en het festivalterrein voor het Kwalleballen en is hij ook bij het opruimen van het terrein een vaste kracht. Ook is hij sinds 1993 vrijwilliger bij CV de Pintenwippers die het carnaval in Dommelen organiseert. In deze jaren heeft hij diverse functies vervuld in bijvoorbeeld de jeugdcommissie en verleent hij nog immer de helpende hand bij het carnaval. Verder is de heer Wienholts al vele jaren de tuinman van basisschool St. Martinus en grafdelver op het kerkhof in Dommelen. Daarbij is de heer Wienholts al vele jaren betrokken bij Stichting Dommelse Dorpspomp waar hij begon met het ondersteunen en uitvoeren van allerhande praktische zaken bij verschillende activiteiten. Inmiddels is hij reeds 12 jaar bestuurslid van deze stichting.

Michiel van Zon

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer M.J.W. (Michiel) van Zon (55 jaar) heeft sinds 1984 diverse rollen vervuld binnen, met name, de Dommelse samenleving.

Sinds 1997 is hij vrijwilliger bij Stichting Dorpspomp Dommelen, die het hele jaar door diverse activiteiten organiseert voor de inwoners van Dommelen.

Gedurende de periode van 1998 tot 2021 heeft hij als voorzitter van de Doe Week in Dommelen een leidende rol vervuld. Na 2021 is hij nog steeds actief als bestuurslid. Verder is hij sinds 2007 trompettist bij de brass-band de Johanna’s die regelmatig festiviteiten in Dommelen opluistert. Daarnaast zet hij zich enthousiast in voor het Dommelse carnaval, waar hij als bestuurslid van organisatie 3.0 opereert onder de vlag van de Pintenwippers in Brouwersgat. Hij neemt ook deel aan de Denktank van de Pintenwippers, die het officiële carnaval in Brouwersgat organiseert. Bovendien draagt hij bij aan een breed scala aan activiteiten voor WeDommelen, dat zich richt op het bevorderen van verbinding in de wijk. Voorts neemt hij in Dommelen al jaren de rol van Sinterklaas op zich.

In onze buurgemeente Cranendonck zijn acht lintjes uitgereikt. Bekijk HIER wie er een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie