Luister
muziek
4 mei 2024 - 11:19
Deel dit artikel:

Bekende frietbakkers Franky en Coen met Oekraïens militair orkest in Valkenswaard

Op donderdag 9 mei, tijdens Hemelse Sferen in Valkenswaard, treedt het prestigieuze 'Militaire Orkest van het Militaire Instituut Taras Shevchenko' op in Valkenswaard. Dit concert wordt georganiseerd door organisatiebureau Eeri in samenwerking met Franky en Coen, de bekende frietbakkers in Oekraïne.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Franky en Coen bieden al vanaf het begin van de oorlog humanitaire hulp in het frontgebied samen met de Stichting 'Steun Oekraïne'. De energieke 22-koppige bigband bestaat uit blazers, snaarinstrumenten, keyboard, een zanger en twee zangeressen. Zij zullen twee optredens van 45 minuten verzorgen tijdens de Hemelvaartmarkt in Valkenswaard. Het gratis concert belichaamt de veerkracht en onverzettelijke geest van het Oekraïense volk door middel van muziek, terwijl het ook het culturele erfgoed van Oekraïne viert.

Soldaten als eregasten

Bij de concerten zijn (gewonde) Oekraïense soldaten als eregasten aanwezig als eerbetoon aan hun opoffering. Ook wordt een ambulance uit oorlogsgebied tentoongesteld, als een herinnering aan de tragische realiteit van het conflict in Oekraïne.

Franky en Coen, die zelf licht gewond zijn geraakt tijdens een raket aanval in Kramatorsk, zullen de hele dag aanwezig zijn om bezoekers te woord te staan. Zij vertellen meer over het orkest, de situatie in Oekraïne en hun eigen inspanningen aan het front.

Locatie van het optreden is de hoek van de Leenderweg en Karel Mollenstraat, de achterzijde van het Weerderhuys.

Tournee door Benelux

De tournee door de Benelux is niet alleen een reeks concerten, maar ook een beweging van solidariteit en steun voor de ontheemde kinderen uit Mariupol. De opbrengst van het evenement gaat naar kinderen uit Mariupol die zijn gevlucht en momenteel verblijven in een opvangcentrum in Dnipro. Een deel van hen zal in de nazomer op vakantie komen in Nederland.

We hopen je te mogen verwelkomen bij dit bijzondere evenement op 9 mei in Valkenswaard!

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie