Luister
muziek
5 mei 2024 - 08:32
Deel dit artikel:

Hemelse Statietaferelen: dit is er met Hemelvaart te doen op de Statie

Net bijgekomen van een gedenkwaardige Koningsdag op de Statie? Maak je dan maar weer op voor het volgende. Want Hemelvaart hult Valkenswaard traditiegetrouw in Hemelse sferen. Met een enorme braderie, straattheater en muziek. En natuurlijk bij de Statie weer de nodige Hemelse Statietaferelen (ja, dat laatste woord mag je best drie keer lezen). Maar er is meer.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Marloes van der Lee (archieffoto)
Advertentie

Hieronder zetten we alles op een rij.

Sexy Seventies

DJ Flo is weer the house en hij neemt een koffertje met platen mee. Dit keer gan we naar de jaren zeventig. En niet zomaar de seventies maar de allerlekkerste discokanjers uit die tijd. Kortom, tijd voor Sexy Seventies. Dus kom weer gezellig uit je plaat gaan! Met voor de echte muziekkenners ook zo'n fijne quiz!

Zaterdag 4 mei | 21.00 uur | De Fantast

Livemuziek natuurlijk!

Hemelse Statietaferelen vallen of staan met lekkere muziek op het buitenpodium. Nou, dat zit wel goed. We presenteren namelijk vier (!) heerlijke bands.

VandeVen Band

De VandeVen Band is een Nederlandse rhythm & bluesband gevormd rond muzikant en zanger Clemens van de Ven. De muziek met een sterk aanwezig piano geluid en het rauwe stemgeluid van de zanger doen denken aan onder anderen Dr. John. Vanaf 14.30 uur.

Lekke Band

Lekke Band: da's waanzinnig entertainment met glimmende pakken, foute pruiken, gekke attributen en grappige acts. En vooral feestmuziek, poprock covers en geweldige meezing medleys. Van Queen tot Hazes, De Efteling tot Country & Linedance en van K3 tot Lee Towers, de mannen van de Lekke Band zijn pas gelukkig als iedereen meedoet. Vanaf 17.15 uur.

Dusss

Een nieuwe, Valkenswaardse rockcoverparel! Of nieuw... de band zelf is nieuw, maar de leden kunnen bogen op een grootse staat van dienst. Of, zoals ze het zelf noemen: "Een jonge band met een oude ziel." Zij spelen de kneiters van toen en wat pareltjes van nu. De Fantast en Kwalleballen veroverden ze al. Nu de rest van de Statie! Vanaf 20.15 uur.

MC040

Over jonge bands met oude zielen... In maart kwamen oud-leden van onder meer Out of Time en Satellite - gerenommeerde Valkenswaardse coverbands van weleer - samen voor een reünie. En dat smaakte naar meer. Het resultaat? MC040; de primeur van een kneitergoede coverband! Vanaf 21.45 uur.

Donderdag 9 mei | vanaf 14.00 uur

Heb je al je tickets in huis voor Concert in het Park en AmeeZing Valkenswaard? Wacht dan niet te lang, nu kan het nog. Het belooft weer een prachtig Pinksterweekend in het Van Bestpark. Met op 18 mei Monique Smit, Frank van Etten en René Karst. En natuurlijk hele fijne tributes van Rob de Nijs (Puur de Nijs), Neil Diamond (Neil Diamond Memories) en Rowwen Hèze (Dowwen Hèze). En op 19 mei heerlijk meezingen én feesten tijdens Ameezing High School en AmeeZing Lekker Buiten. Kortom, zorg dat je erbij bent! Ga snel naar ameezingvalkenswaard.nl.

...en Corso & Cultuur

Traditioneel is Hemelvaart ook de opening van het Corso & Cultuurseizoen. En dat betekent dat de buurtschappen tijdens Valkenswaard in Hemelse Sferen hun prachtige ontwerpen presenteren voor de dahliaparade in september. En waar zie je die verrassende designs? Natuurlijk bij ons op de Statie! Dus kom kijken en kom vast in de sfeer van Corso & Cultuur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie